miniDlna & τηλεόραση Samsung  Το θέμα έχει επιλυθεί

Συζητήσεις για προγράμματα (εκτός λειτουργικού συστήματος). Προτάσεις - επίλυση προβλημάτων - εγκατάσταση και ρυθμίσεις

miniDlna & τηλεόραση Samsung

Δημοσίευσηαπό thanasis69 » 02 Φεβ 2010 11:55

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς στην mandriva 2010 το miniDlna για να συνδεθεί μέσω πρωτοκόλου dlna σε κάποια συμβατή τηλεόραση της Samsung?
Έχω εγκαταστήσει το εν λόγω πρόγραμμα έκανα και κάποιες ρυθμίσεις στο /etc/minidlna.conf αλλά η τηλεόραση μου δεν ''βλέπει'' το pc :cry:
Σημειωτέον ότι τα xp & vista συνδέονται κανονικά και μοιράζουν το περιεχόμενο που έχω ορίσει επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα με την tv.
thanasis69

Δημοσ.: 17
Εγγραφη: 30 Ιαν 2010 18:15
Τοποθεσια: Ελλάδα Εύβοια
Έκδοση: Mandriva 2010.1 One
Γραφικό περιβάλλον: KDE 4.x

Re: miniDlna & τηλεόραση Samsung

Δημοσίευσηαπό DimitrisG » 02 Φεβ 2010 12:51

μήπως έχει να κάνει με το firewall; η Mandriva έχει ενεργοποιημένο απο προεπιλογή το shorewall. Μπορείς εύκολα να το απενεργοποιήσεις από το κέντρο ελέγχου
Άβαταρ μέλους
DimitrisG

Δημοσ.: 604
Εγγραφη: 13 Ιούλ 2009 17:07
Τοποθεσια: Γαλλία
Έκδοση: Mandriva 2010.1 Free

Δημοσίευσηαπό thanasis69 » 02 Φεβ 2010 15:26

Ευχαριστώ πολύ !!! Έχεις δίκαιο με μπέρδευε το γεγονός ότι ήταν όλα τα κουτάκια un-check και θεωρούσα ότι ήταν ανενεργό, μόλις το απενεργοποίησα δούλεψε κανονικά.
Το θέμα τώρα βέβαια είναι ότι δεν είναι σοφό μάλλον να είναι εντελώς απενεργοποιημένο το firewall, και δεν μπόρεσα να βρω ποια υπηρεσία να αφήσω ελεύθερη, δοκίμασα την SMB επειδή στο dolphin είδα την tv στο δίκτυο samba αλλά η tv πάλι δεν ''έβλεπε'' το pc
thanasis69

Δημοσίευσηαπό DimitrisG » 02 Φεβ 2010 15:43

στο κέντρο ελέγχου υπάρχει η δυνατότητα να ανοιξεις τις θυρες που θέλεις
Άβαταρ μέλους
DimitrisG

Δημοσίευσηαπό sergyma » 02 Φεβ 2010 15:50

DimitrisG έγραψε:στο κέντρο ελέγχου υπάρχει η δυνατότητα να ανοιξεις τις θυρες που θέλεις

την οποία θα βρεις στο /etc/services

firewall1.png
firewall1.png (90.07 KiB) 100 προβολές
Άβαταρ μέλους
sergyma

Δημοσ.: 212
Εγγραφη: 12 Ιούλ 2009 13:58
Τοποθεσια: ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευσηαπό thanasis69 » 02 Φεβ 2010 20:53

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση, και επειδή ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής και παιδευόμαστε όλοι άδικα επισυνάπτω το minidlna.conf με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει γιατί ήδη είχα δοκιμάσει και άνοιξα από το κέντρο έλεγχου την port 8200/tcp που αναφέρεται στο conf χωρίς αποτέλεσμα όμως. Μέχρι τώρα μόνο όταν απενεργοποιώ τελείως το τοίχος προστασίας μπορεί και βλέπει η tv το pc.
Τέλος για να μην σας κουράζω πολύ ήθελα να ρωτήσω και το εξής: αν τελικά με κάποιο τρόπο γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις και επιτευχθεί η σύνδεση υπάρχει κίνδυνος για το δίκτυό μου και τα αρχεία μου δεδομένου ότι το pc και η tv είναι μόνιμα συνδεδεμένα στον router και κάποια-ες port θα είναι επίσης μόνιμα ανοιχτές?
Συνημμένα
minidlna.txt
(1.96 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 7 φορές
thanasis69

Δημοσίευσηαπό DimitrisG » 05 Φεβ 2010 20:23

ανοίγεις την 8200 και στο shorewall και στο router ?
αφου συνδέεσαι με ρουτερ δεν νομιζω να διατρεχεις κινδυνο αν απενεργοποιήσεις το shorewall αφου εχεις το firewall του ρούτερ
Άβαταρ μέλους
DimitrisG

Δημοσίευσηαπό thanasis69 » 07 Φεβ 2010 02:01

Τελικά δούλεψε με ανοιχτή την 8200/tcp από το τοίχος προστασίας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την πρώτη φορά που το έκανα δεν δούλεψε, τέλος πάντων τέλος καλό.....Όσο για την ασφάλεια πιστεύω κι εγώ πως έτσι όπως λες είναι αφού το τοίχος προστασίας του router είναι ενεργοποιημένο.
Τέλος για όποιον ενδιαφέρει το θέμα θα πω με λίγα λόγια τις πρώτες εντυπώσεις μου.
Με το minidlna απ' ότι διαπίστωσα παίζουν οι περισσότεροι τύποι αρχείων στην tv , επίσης στη δοκιμή με αρχείο mkv 720p HD η αναπαραγωγή ήταν άψογη ένα πρόβλημα που εντόπισα είναι ότι σε δύο τρία avi που δοκίμασα δεν δουλεύουν τα ff & rev πάρα μόνο το pause επίσης δεν δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει η αναπαραγωγή από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά.
Μετά από αρκετή προσπάθεια και ψάξιμο στο δίκτυο δοκίμασα και το mediatomb, θέλει πολύ περισσότερη δουλειά στις ρυθμίσεις του άλλα είναι καλύτερο στην πλοήγηση στους φακέλους του υπολογιστή κατά τη γνώμη μου, δεν κατάφερε όμως σε εμένα ούτε καν να δει αρχεία mkv ενώ κι εδώ σε κάποια avi λειτουργούν τα ff & rev και σε άλλα όχι, τέλος δεν εμφανίζει υπότιτλους και όπως και με το miniDlna δεν συνεχίζεται η αναπαραγωγή από εκεί που σταμάτησε.
* Ίσως κάποια από τα προβλήματα που ανάφερα να οφείλονται σε ελλιπείς ή λανθασμένες ρυθμίσεις αν κάποιος έχει ασχοληθεί περισσότερο και γνωρίζει το θέμα ας αναφέρει λύσεις.
thanasis69

Re: miniDlna & τηλεόραση Samsung  Το θέμα έχει επιλυθεί

Δημοσίευσηαπό DimitrisG » 07 Φεβ 2010 10:08

Μήπως δεν ειχες επανεκκηνησει το firewall μετα τις ρυθμίσεις;
Σημειωσε και το θέμα ως λυμένο

α! και με την πρώτη ευκαιρια εναν οδηγο με αυτα τα καταπληκτικά πραγματακια που κάνεις :D
Άβαταρ μέλους
DimitrisG

Επιστροφή στην Προγράμματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Loading